مداخلات گروهی چیست؟

مداخلات گروهی، گروه درمانی و رواندرمانی گروهی همگی اسمهایی متفاوت برای درمانهایی است که به صورت گروهی متشکل از چندین عضو و یک درمانگر به عنوان رهبر گروه میباشد. گروه درمانی معمولا متشکل از 5 تا 15 عضو میباشد که همگی در یک زمان و مکان معین با یکدیگر ملاقات میکنند.
آیا مداخلات گروهی در درمان اختلالات و مشکلات سلامت روان موثر است؟

پس از چند دهه تحقیق امروزه مشخص شده است که مداخلات گروهی برای طیف وسیعی از مشکلات موثر است. در واقع گروه درمانی حداقل به اندازه رواندرمانی فردی در درمان مشکلات سلامت روان موثر است. این گروهها برای طیف وسیعی از مشکلات همچون افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن، اسکیزوفرنی، مشکلات ارتباطی، اختلالات شخصیت، وسواسهای فکری و عملی و غیره یک درمان موثر است. همچنین گروه درمانی یک درمان همراه برای سازگاری با مشکلات طبی همچون سرطان، ایدز و غیره میباشد.
مداخلات گروهی چه ویژگیهای منحصر به فردی دارد؟

رواندرمانی گروهی اول از همه روشی مقرون به صرفه است. هزینه آن برای مراجعان کمتر از رواندرمانی انفرادی است. دوما گروه درمانی برای برخی از مشکلات موثرتر از درمان انفرادی است. مثل افرادی که مشکلات ارتباطی دارند و نمیتوانند با دیگران صمیمی شوند، محلی برای آزمایشات رفتاری است.
مورد سوم شاید مهمترین ویژگی گروه درمانی این است که گروه میتواند به عنوان یک نیروی کلی افراد را در جهت درمان سوق دهد. افراد با الگوبرداری کردن، همدلی کردن، حمایت کردن از یکدیگر و دیگر موارد گروه را محلی امن و پرقدرت برای تغییرات رفتاری میبینند. همچنین گروه میتواند برای افراد یک تجربهی انسانی ناب فراهم کند. چیزی که بسیاری از اوقات افراد در روابط معمولی خود ندارند. ما باور داریم که گروه درمانی یک روش فوق العاده موثر در مشکلات سلامت روان میباشد.
آیا به افراد گروه میتوان اعتماد کرد؟

تجربهی بسیاری از درمانگران نشان میدهد که افراد در گروه درمانی به یکدیگر به راحتی اعتماد میکنند، مشکلاتشان را با یکدیگر مطرح میکنند و رازهای یکدیگر را حفظ میکنند.
ما چگونه میتوانیم به شما کمک کنیم؟

در این مرکز با توجه به ارزیابی صورت گرفته، مراجعین به گروهها ارجاع داده میشوند و سپس زمانی که گروه به حد نصاب برای برگزاری رسید، رواندرمانی گروهی آغاز میشود. در این مرکز پس از ارزیابی اولیه یک جلسه رواندرمانی فردی به عنوان جلسه پیش گروه برای مراجع برگزار میشود تا فرد آمادهی آغاز گروه شود. در حال حاضر چندین نوع مداخلات گروهی در این مرکز طراحی شده است که به اختصار به معرفی آن میپردازیم.
گروههای حمایتی: انسانها در بعضی مواقع در شرایطی گیر میافتند و زندگی برایشان به گونهای پیش میرود که نیاز به همدلی و درک از سوی دیگران دارند. همچنین این شرایط سازگاری افراد را به گونهای به خطر میاندازد. این موارد به خصوص پس از تشخیصهای طبی اتفاق میافتد که افراد نیاز دارند به سازگاری مجددی دست یابند و زندگیشان را پربارتر کنند. در این مرکز برنامههایی برای این گروههای حمایتی وجود دارد که میتوانید برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
گروههای رواندرمانی تعاملی: گروه درمانی تعاملی برای طیف وسیعی از مشکلات مربوط به سلامت روان موثر است. معمولا دورههای گروه درمانی تعاملی طولانی مدت (بیش از 6 ماه) هستند.در این گروهها سعی میشود با بررسی روابط در اینجا و اکنون، اعضای گروه درک بهتری از خودشان کسب کنند و مشکلات هیجانی آنها کاهش یابد. در این مرکز رواندرمانی تعاملی با رویکرد وجودی برگزار میشود.
گروههای شناختی رفتاری: گروههای شناختی رفتاری معمولا به صورت کوتاه مدت (بین 8 تا 16 جلسه) و برای مشکلات مشخصی چون اختلالات خوردن، اضطراب اجتماعی و غیره میباشد. درمانگر این گروهها پیرو رویکرد شناختی رفتاری است و درمان را براساس یک پروتکل مشخص آغاز و به اتمام میرساند.
گروههای آموزش مهارتهای زندگی: آموزش مهارتهای زندگی روشی موثر برای افزایش مهارتهایی است که افراد در موقعیت معمول زندگی به آن نیاز دارند. مهارتهای زندگی معمولا شامل جرات ورزی، مدیریت استرس، ارتباط موثر، حل مساله و غیره میباشد.
گروههای آموزش والدین: گروه های آموزش والدین که به منظور درمان مشکلات رفتاری در کودکان، مهارت هایی به والدین آموخته میشود، میباشد. در این قسمت در مورد این نوع از مداخلات گروهی بیشتر توضیح دادهایم.
جهت تعیین وقت میتوانید با ما تماس بگیرید:
021-22632356
021-22632357
آدرس:
تهران-خیابان شریعتی - پایین تر از صدر
خیابان خاقانی- جنب بیمارستان جواهری
پلاک 50 واحد 1